Γεώργιος Κατσιαβός – έπιπλα

Ο Γεώργιος Κατσιαβός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λάρισα. Το ξυλουργείο του πατέρα του αποτέλεσε γι’ αυτόν χώρο παιχνιδιού, διασκέδασης, σχολείου και μετέπειτα, εργασίας. Έμαθε από πρώτο χέρι τα μυστικά και τις τεχνικές των παλαιών μαστόρων, καταφέρνοντας να γίνει και αυτός ένας καλός τεχνίτης.

Ο σωρός με τα μικρά κομμάτια ξύλου στο πλάι των μηχανημάτων κοπής ήταν η πρώτη ύλη για τα παιχνίδια ενός μικρού αγοριού.

Όμως, δημιουργικός και ανήσυχος χαρακτήρας όπως είναι, του ήταν αδύνατο να παραμείνει, απλώς, στην παραδοσιακή και στερεότυπη κατασκευή επίπλων.

Η αγάπη και το ενδιαφέρον του για τις εικαστικές τέχνες, καθώς και η ανάγκη για διαφορετικότητα και πρωτοτυπία τον οδήγησαν, λοιπόν, στον πειραματισμό με επιπλέον υλικά και μεθόδους.

Το αποτέλεσμα ήταν να δώσει μια νέα μορφή στα έπιπλα, μετατρέποντάς τα σε στολίδια, που δεν στερούνται όμως λειτουργικότητας και ανθεκτικότητας. Κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο, ξεχωριστό και έτοιμο να σταθεί σε οποιονδήποτε χώρο, προσδίδοντας έτσι και σ’ αυτόν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ομορφιά.

Γλυπτό τραπεζι σαλονιου, σε σχημα κασετας:  unusual sculpture clock σε σχήμαunusual sculpture clock σε σχήμα
ΓλυπτΟ τραπΕζι σαλονιοΥ, σε σχΗμα βιβλΙων: unusual sculpture clock σε σχήμαunusual sculpture clock σε σχήμα

 Γλυπτό τραπέζι σαλονιού, σε σχήμα κύβου του Rubik:unusual sculpture clock σε σχήμαunusual sculpture clock σε σχήμα

SITE:

georgioskatsiavos